Намери ни
To Top

Еспаньол официално оспори резултата от дербито с Барселона

Тимът на Еспаньол е изпратил жалба до Кралската испанска футболна федерация, за да оспори крайния резултат от дербито срещу Барселона. Двата тима завършиха наравно 1:1 в срещата, но позицията на “синьо-белите” е, че Робърт Левандовски е бил включен в състава на Чави в противоречеие на правилата. 

Полякът започна от първата минута срещата, след като в петък стана ясно, че наказанието му за получения червен картон в предишния двубой на тима от Ла Лига е временно спряно от Централния спортен съд в Мадрид. Еспаньол обаче продължава да оспорва това решение.


 

“Преди началото на мача, клубът добронамерено уведоми съдията на двубоя господин Матеу Лаос, както и Испанската федерация за присъствието на съперников играч в единайсеторката, който трябва да изтърпи санкция след изгонването си за два жълти картона в предишния мач от шампионата. Еспаньол, както бе обавено и в навечерието на мача, ще използва всички средства, с които разполага, за да защити своите интереси и тези на феновете, съзнавайки, че тази явна несправедливост излага на риск на надпреварата. Споменатата несправедливост се поддържа от едно прибързано решение, което е изпълнено с правни непълноти,” се казва в позицията на Еспаньол.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол