Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot414179.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Конте: Беше малко лудо да ни смятат за претенденти за титлата – Sportove
Намери ни
To Top

Конте: Беше малко лудо да ни смятат за претенденти за титлата

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че не е разочарован от играта на своя отбор при загубата с 0:2 от Астън Вила. Той също така призна, че смята за луди очакванията отпреди началото на сезона, че „шпорите“ ще са замесени в борбата за титлата в Премиър лийг.

„Не съм разочарован от представянето. От началото до края видях правилните отдаденост, желание, интензитет и нужда от тичане.


Ако ме питате, ще ви кажа, че футболът е малко странен. Ако ме питате, ние доминирахме мача. През първата част не създадохме положения, защото срещнахме тим, който се защитаваше доста дълбоко. След това нямахме късмет и получихме гол, което се отрази върху доверието на играчите.

По отношение на потенциала на клуба продължавам да повтарям, че направихме чудо. Защо ли? Защото играхме само в един турнир с 12-13 футболисти, които нямаха контузии в последните 15 мача и използвахме само най-добрите си играчи. Арсенал събраха само 4 точки повече и приключихме с 20 по-малко от Манчестър Сити. Сътворихме чудо и знаех каква е ситуацията.

Бях много ясен към клуба, а през лятото хората говореха за Тотнъм като за претендент за титлата. От моя опит беше малко лудо да чета тези неща, но трябва да го приемеш. За да станеш кандидат за титлата, нужни са ти солидни основи, 14-15 силни играчи и младите футболисти, които да се развиват. Също така всеки сезон да добавяш двама играчи, но за тях да инвестираш 60-70 млн. паунда, за да повишат нивото на отбора ти. Хората си мислят, че ти пристигаш и така побеждаваш. Ако хората не са свикнали с това, ти трябва да създадеш тази ситуация, така че са необходими време и търпение“, коментира Конте на пресконференцията си след мача.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558