Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot414159.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Тотнъм 0:1 Астън Вила, втората част започна с гол на гостите – Sportove
Намери ни
To Top

Тотнъм 0:1 Астън Вила, втората част започна с гол на гостите

Отборите на Тотнъм и Астън Вила играят при резултат 0:1 в първия двубой в Премиър лийг за 2023 година, който е и от 18-ия кръг на английския елит. Емилиано Буендия откри резултата в 50-ата минута.

Антонио Конте е направил четири промени в състава на домакините след равенството 2:2 с Брентфорд на „Боксинг дей“. На вратата се завръща капитанът Юго Лорис, който игра финал на Мондиал 2022.


В защита промените са две, като отпочиналият световен шампион Кристиан Ромеро и Бен Дейвис заменят Джафет Танганга и Ерик Дайър. Последното ново име е това на Брайън Хил, който се появява на мястото на Деян Кулушевски. Така той помага на Хари Кейн и Хюн Мин Сон в атака. От друга страна, Унай Емери не е извършил промени в стартовите си 11 и така той отново разчита на схемата 4-4-2 с Оли Уоткинс и Леон Бейли като нападатели.

Преди началото на мача двата отбора отдадоха почит към починалата бразилска легенда Пеле. В 9-ата минута Уоткинс нахлу в наказателното поле и стреля, но го направи неточно. В 13-ата Мат Дохърти също отправи удар, но той беше блокиран за корнер. Спокойното темпо на игра се задържа, а междувременно тримата бранители на Тотнъм набързо си изкараха жълти картони. Чак в 40-ата минута „шпорите“ създадоха голово положение, при което Кейн стреля с глава, но Ашли Йънг също игра с глава и не позволи на топката да премине голлинията. Малко преди почивката Буендия пробва далечен шут, който не намери целта.

Втората част започна чудесно за „виланите“. В 50-ата минута Дъглас Луис стреля от дистанция, а Лорис не се намеси достатъчно добре и от това се възползва Уоткинс, който подаде топката на Буендия, а аржентинецът даде аванс на своя тим с удара си.

ТОТНЪМ – АСТЪН ВИЛА 0:1

0:1 Буендия (50′)

Тотнъм: Лорис, Лангле, Ромеро, Дейвис, Дохърти, Хьойберг, Бисума, Перишич, Хил, Кейн, Сон

Астън Вила: Олсен, Йънг, Конса, Мингс, Дин, Макгин, Луис, Камара, Буендия, Уоткинс, Бейли

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558