Намери ни
To Top

Шефът на Макларън: Новата кола на Ферари ще е силна

Шефовете на отбори във Формула 1 изключително рядко коментират автомобилите на конкуренцията, но има и изключения. Като новият шеф на Макларър Андреа Стела, който работи дълги години във Ферари и все още има сериозни контакти в Маранело, от които получава интересна информация.

Точно Стела обясни пред La Gazzetta dello Sport, че във Ферари са много доволни от развитието на автомобила на тима за сезон 2023 във Формула 1, който засега носи работното название 675.

„Знам, че във Ферари са много доволни от новия си автомобил, така че очаквам, че те ще започнат силно новия сезон – коментира Стела, който наследи на поста Андреас Зайдъл. – През 2023 отново ще гледаме победи на три отбора във Формула 1: Ферари, Ред Бул и Мерцедес, те се представят на много по-високо ниво от нашето.”

Стела прогнозира, че бихме могли да очакваме по-силно представяне от Макларън през втората половина на следващия сезон.

„Чака ни труден сезон, нямам съмнения, но съм оптимист за втората половина – допълни Стела. – Нашата цел е да създадем бърз автомобил и да стопим секунда или секунда и половина от изоставането ни спрямо лидерите. Но нашите съперници също не стоят на едно място, така че трябва да прогресираме по-бързо от тях”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт