Намери ни
To Top

Каролина надигра Флорида за десета поредна победа в НХЛ

С попадения на Стефан Нейсън, Андрей Свечников и Теуво Теравайнен Каролина победи Флорида с 4:0 като домакин в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така Хърикейнс увеличиха рекордната серия за тима на десет поредни победи. Вратарят на домакините Анти Раанта направи 19 спасявания и за втори пореден двубой не допусна попадение. Йеспери Котканиеми също се разписа в третия период за успеха на Каполина.


Едмънтън надигра Сиатъл със 7:2 като гост в друга среща от вечерта в НХЛ. Конър МакДейвид се отличи с гол и четири асистенции. Зак Хайман и Клим Костин се разписаха по два пъти, а Райън Нюджънт-Хопкинс добави четири асистенции за Ойлърс, които спечелиха втори пореден двубой. Стюърт Скинър направи 36 спасявания. За Сиатъл точни бяха Даниел Спронг и Брандън Танев.

Победа като гост записа и Ню Джърси, надделявайки с 4:2 над Питсбърг. Нико Хишиър реализира през втория период за Девилс, които ликуваха след като бяха допуснали две загуби в предишните си две срещи. Джак Хюз отбеляза две попадения, а Дъги Хамилтън добави гол и асистенция. Евгени Малкин и Джеф Картър се разписаха за Питсбърг, който загуби четвърти пореден мач.

Тимът на Анахайм отстъпи у дома пред Нешвил с 1:6. Филип Фортбрег се отличи с гол и две асистенции за гостите. Колтън Сисънс записа гол и асистенция, а Юсо Парсинен добави две асистенции за Нешвил.

Ощр от категория Спорт