Намери ни
To Top

Дучето: Северната трибуна е най-доброто място за подкрепа, протест и заявяване на позиция

Популярният привърженик на ЦСКА Димитър Ангелов сподели пред Sportal.bg своите впечатления от отиващата си 2022 година. Дучето е на мнение, че всички, които обичат армейската кауза трябва да бъдат заедно, без да има разделение между тях.

„Винаги чакам следващата година да е по-добра, друг е въпросът дали ще стане.


Тази година – нищо ново под слънцето. Има наченки да имаме приличен национален отбор по футбол. Искрено се надявам да продължават нещата да се развиват. Без силен вътрешен шампионат, няма как да стане – качеството се придобива с конкуренция. Случилото се през 1994 година беше продукт, произведен в НРБ. Мъдрият човек може да създаде и да развие. Простият човек не може да произведе нищо. Видяхте, че Северна Македония би Италия, Сърбия би Португалия. Национален отбор може да има, когато има национални интереси, а те не се отстояват с приказки по медии, а с работа. 

Нищо не се решава в БФС, а се решава в държавата. Или я има тази държава, или я няма?! Държава няма да има, докато някой не поеме отговорност за случилото се през последните 33 години. Мястото на крадеца е в затвора! Правдина се добива с кръвнина, написаното е отдавна – от доброволческата дружина, която отива да се бие в Сливница. Това е било изписано на знамето. Правда без кръв няма, иначе преведено. Свободата трябва да се изстрада. Нещата са или черни, или бели – сивото не води до добро. Каквото и да си говорим, ЦСКА фалира от собствениците си. И законът не им направи нищо. Невинни много. 

Годината беше като последните 33 години – от дъно в ново дъно. Пожелавам на всички хора справедливост. Има ли справедливост, ще има и възмездие. Успех на всеки! Да се надяваме, че наистина ще има бъдеще за децата ни. Виждал съм на колене великия Аякс, Ливърпул, Форест, шампиона на Испания, видях бронзови медали от световно първенство, а внуците ни какво ще видят? Лесно се раздава званието „легенда“, журналистите го лепят на почти всеки – този, онзи, куп легенди. Легендата е нещо свято, ставаш легенда защото си детронирал Аякс, защото си четвърти в света. Конкурентите от Подуяне също имаха големи футболисти. Желая успех на националния отбор! На никого не желая лошо. 

Всеки, който обича ЦСКА, трябва да подкрепя ЦСКА. Протестът също трябва да се прави на стадиона, там ще те чуят и ще те разберат. Искаш промяна, ами заяви я! Всеки решава сам за себе си. Всички, които обичат ЦСКА, трябва да са на едно място – това е моето желание. Цесекарите са съмишленици, никой не може да има монопол върху любовта на хората. Разделение не трябва да има – не коментирам клубове, говоря за хората, които обичат ЦСКА. Обичащите трябва да са заедно. Рано или късно всички армейци ще са на едно място, не говоря за обединение. Противоестествено е хората, които обичат ЦСКА да не са заедно. Не говоря за клубовете. 

Случилото се с алеята на славата през тази година го оставям на съвестта на хората, които го направиха. Само човек без мозък може да направи това нещо! Аз станах от този отбор точно заради хората, чиито имена са на алеята на славата. Те са направили историята на ЦСКА. Този, който не си обича рода и не си пази историята, е безродник! Винаги съм знаел, че има разлика между армееца и хората от другите публики. На „Армията“ трябва да има чест и достойнство! Армеецът е този, който брани родината, човек на честта. Държавна сигурност е нещо друго, МВР е нещо друго. Името ЦСКА задължава нивото да е друго! И когато виждам, че се пада на ниско ниво, ме боли. 

Не може да се мразим, Господи! Скандираме едни и същи песни, имаме едни и същи любимци. Не върви, нормален човек няма интерес от такова разделение, това са тясно политически-икономически партийни интереси. В дъното е политиката! Рано или късно клубът ще е един, 1000%. Категорично. Дадоха се 15-16 милиона вече, защо фалира клубът през 2016 година? Само за емблемата се дадоха 8 милиона – защо не беше оздравен клубът? Кой имаше интерес? Кой? 

13

ЦСКА - фенове

Нито един човек, който обича ЦСКА, няма интерес от това, което се случи с ЦСКА. Затова казвам справедливостта минава през възмездие. Тогава ще имаме нормална държава. Най-доброто място за подкрепа, за протест, да заявиш позиция – е Северната трибуна. Съвет няма да давам. Аз знам, че на хората, които обичат ЦСКА, мястото им е на стадиона – на всички, които обичат ЦСКА. Успех на всички“, каза бившият тартор на сектор „Г“. 

Ощр от категория efbet Лига