Намери ни
To Top

Продължават изненадите на Световното по дартс

След като защитаващият титлата си Питър Райт отпадна още в 3-ия кръг на Световното първенство по дартс на PDC, изненадите в турнира продължиха и на следващия ден. Още един от фаворитите в лицето на Гари Андерсън също се сбогува с турнира. „Летящият шотландец“ загуби с 1:4 от Крис Доуби и също ще си тръгне рано-рано от Лондон.

Вчера имаше и друга мини изненада, след като и поставеният под №9 в схемата Дани Нопърт също трябваше да си стегне багажа.


Той загуби с 2:4 от намиращия се в чудесна форма напоследък Алан Сутар.

Междувременно обаче някои от големите фаворити в надпреварата успяха да преодолеят своите опоненти и да се класират на 1/8-финалите. Трикратният световен шампион Майкъл ван Гервен демонстрира страхотна игра и елиминира Менсур Сульович след успех с 4:2 сета. „Майти Майк“ затвърди мнението, че е основен претендент за титлата тази година, като средните му стойности в мача бяха доста впечатляващи – 107,66.

4-тият в схемата Майкъл Смит трябваше да хвърли доста повече усилия, но и той прескочи този етап, побеждавайки германеца Мартин Шиндлер с 4:3 сета.

За 1/8-финалите се класира и Жозе де Соуза, който се наложи с 4:3 над Райън Сърл, както и Джо Кълън, който бе повече от убедителен срещу Деймън Хета – 4:0.

Днес ще се изиграят последните 4 мача от третия кръг, както и първите два 1/8-финални двубоя.

Ощр от категория Спорт