Намери ни
To Top

Пламен Константинов определи групата на България на Евроволей 2023 като „втората най-трудна“

Новият-стар селекционер на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов даде своята първа официална пресконференция в зала „Родина“, на която разкри целите пред отбор за новата година. По време на пресконференцията Константинов коментира и групата ни за Европейското първенство догодина, на което сме съдомакини, определяйки я за „втората най-трудна след тази на Италия“.

„Групата ни изобщо не е лесна. Нашата група е с по-изявени отбори, в другите има по един топ отбор.


Има два отбора в нашата група на световно ниво – единият безспорно е Словения, резултатите им от последните години го доказват, а Украйна с това представяне на Световното първенство е много сериозен тим, познавам голяма част от играчите им – тежък противник са. Оценката, че групата е слаба или удачна, аз не я споделям. Не омаловажавам качествата на Испания и Финландия, но те трябва да са преодолими отбори. Цяла Европа вече играе добър волейбол, не можеш да победиш даден тим, ако не си максимално концентриран. Украинците имаха шанс да влязат и в четворката, това за мен не е случайно. След италианската група нашата е втората по сила на това Европейско първенство“, заяви Константинов.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол