Намери ни
To Top

Отава шокира лидера в НХЛ Бостън след дузпи

Отборът на Отава Сенетърс, който е сред най-слабите от началото на сезона в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), постигна изненадващ успех с 3:2 след изпълнение на наказателни удари срещу лидера в Лигата Бостън Брюинс.

След нулев първи период Тим Щюлц откри резултат в полза на домакините от канадската столица 8:11 след началото на втората част при игра с човек повече. Само 2:22 по-късно обаче Джейк ДеБръск върна попадението, но до края на частта Алекс ДеБринкат отново изведе домакините напред в резултат с гол 3:37 след средата на редовните 60 минути.

Мачът вървеше към победа за домакините още в редовното време, но гол на Павел Заха 3:33 преди сиренета изпрати срещата в добавеното време.


В него двата тима отново не успяха да решат победителя и така се стигна до изпълнението на наказателни удари.

При тях единствен ДеБринкат успя да намери път покрай Джеръми Суейман със страхотен финт. Това се оказа и победното попадение за Отава, тъй като до края на дузпите Суейман и неговият колега Кам Талбот бяха перфектни и не позволиха повече голове.

По този начин Отава стигна до своята 15-та победа в 34 срещи от началото на сезона и с актив от 33 точки заема 7-то място в Атлантическата дивизия на Източната конференция. За Бостън пък това бе едва 7-мо поражение в 34 мача от началото на кампанията и трето след продължение или дузпи. Със спечелената точка Брюинс увеличи своя актив на върха в Атлантическата дивизия и Лигата като цяло на 57 пункта.

Програмата на Бостън продължава още тази вече с гостуване на Ню Джърси Девилс, като срещата започва в 2:30 часа след полунощ българско време. За Отвата също предстои мач далеч от дома, като Сенетърс ще посети американската столица Вашингтон за среща с Кепитълс в петък от 2:00 часа сутринта българско време.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт