Намери ни
To Top

Капитанът за „Купа Дейвис“ възхитен от развитието на българския тенис

Валентин Димов е капитан на националите за „Купа Дейвис“. През тази година те постигнаха две страхотни победи срещу Парагвай и Република Южна Африка и се класираха за исторически плейоф срещу Нова Зеландия за влизане Световна група I. Валентин Димов даде специално интервю за сайта на Българска федерация по тенис.

„Няма как да не бъда доволен от представянето за „Купа Дейвис“! Постигнахме две победи тази година.


И двата пъти имахме „чисти“ победи 3:0, разбира се с големи разлики в развитието на двубоите. Не обаче само победите ме радват, радват ме момчетата в отбора, радва ме екипа, радва ме как протича работата ни, има разбиране, има професионализъм.

Искам да използвам възможноста да благодаря на всеки един част от екипа, на състезателите, на техните треньори, разбира се на хората, които седят зад корта и не ги виждаме, но без тях е невъзможно, а именно екипа на БФТ, Даниел Ангелов, Стефан Цветков!

Имаме възможност да се изкачим в Първа Световна група за „Купа Дейвис“, при постигане на победа над Нова Зеландия. Проучваме и следим състезателите от състава на нашия противник. Разбира се този процес ще продължи непосредствено преди срещите в началото на февруари. С отбора ще проведем лагер на място в Нова Зеландия последните 7-8 дни.

Димов коментира и младите български състезатели състезатели: „Младите момчета са страхотни! Включиха се много добре в лагерите, а Пьотр Нестеров и в отбора. Харесва ми тяхната игра, тяхното отношение към тренировъчния процес, опитват се да учат и „попият“ възможно най-много както от екипа на отбора, така и от по-опитните състезатели“.

Валентин Димов е доволен и от развитието на тениса в България през последната година. Според него резултати говорят за това: „Определено имаме възход! Когато резултатите го показват, няма как да се отрече. Играем мач за изкачване в горна група с Националния отбор, имаме Европейски шампионки за девойки, имаме шампиони на Ориндж Боул, имаме 3 участника при мъжете на Australian Open, Виктория Томова е топ 100 в ранглистата на WTA. Поздравления и адмирации към всички състезатели и треньори! Тениса ще бъде за първи път в първа категория спортове на ММС. Това е плод на много труд през годините на всички по веригата“.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис