Намери ни
To Top

Милан и Бенасер още не могат да се разберат за новия договор

Милан все още не може да се разбере с халфа Исмаел Бенасер за подновяване на договора му. Двете страни са имали поредна среща помежду си в сряда, но и тя не е довела до желания резултат, разкрива трансферният експерт Алфредо Педула.

Агентът на Бенасер Енцо Райола се е срещнал с директорите Паоло Малдини и Фредерик Масара в базата на Милан, където е прекарал около 90 минути. След разговорите е станало ясно, че те все още имат доста разминавания помежду си и са далеч от подписване на нов договор.


Настоящият контракт на футболиста е до лятото на 2024 година, като той получава около 2,5 милиона евро на сезон. Желанието на алжиреца обаче е заплатата му да стане 4,5 милиона на сезон, докато предложението на Милан е за 3,8 милиона евро на сезон. Разликата не е чак толкова голяма, така че има надежда двете страни да стигнат до компромис.

25-годишният Бенасер е юноша на Арсенал, като през 2017 година е привлечен в Емполи, а две години по-късно преминава в Милан за 17,2 милиона евро. До момента той има 126 мача, 4 гола и 8 асистенции за „росонерите“. От клуба бързат да го обвържат дългосрочно, тъй като към него има доста сериозен интерес от няколко от английските грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул и Арсенал.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол