Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/12/screenshot412341.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Състоянието на Джанлука Виали се влошава – Sportove
Намери ни
To Top

Състоянието на Джанлука Виали се влошава

Футболният свят е разтревожен за състоянието на италианската легенда Джанлука Виали, пише “Гадзета дело спорт”. Известният футболист се бори с рак на панкреаса, с който той живее вече пет години.

Джанлука Виали обяви преди няколко дни, че поради здравословни причини се оттегля от поста си в италианската футболна федерация.

Вчера от Лондон, където бившият нападател се премести да живее преди години, дойде новината, че състоянието му се е влошило до такава степен, че се налага да бъде приет в клиниката, където Виали вече е преминал два кръга химиотерапия заради открития през 2017 г.


рак на панкреаса.

Лош знак и доказателство за влошеното състояние на италианеца е и пътуването на 87-годишната му майка Мария Тереза, която тръгна от Кремона за Англия.

Италианският футбол преживява тъжни моменти в момента, след като преди няколко дни от рак си отиде друга легенда – Синиша Михайлович, който вчера бе изпратен за последен път в Рим от много приятели, фенове и обикновени хора.

Джанлука Виали веднага получи послания за солидарност от много бивши съотборници (Раванели и Кабрини), от играчи, които е ръководил по време на треньорската си кариера (Тери), и от известни личности от света на футбола (Гравина, Маркизио) и други (Федес, Салвини, Лапо Елкан). Всички са до Джанлука, за да му вдъхнат кураж да се бори отново.

Моментът е особено тежък и за селекционера на Италия Роберто Манчини. Той е загуби бившия си съотборник Синиша Михайлович, а сега се тревожи за състоянието на Виали, който е негов много близък приятел и бивш съотборник в Сампдория и националния отбор. Заедно с него, в края на ноември, за да представи документалния филм „La Bella Stagione“ за годината на скудетото на Сампдория през сезон 90-91 г. и достигането до финала с Барселона за КЕШ през 1992 г.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558