Намери ни
To Top

Украински атлети ще се готвят за Париж 2024 в Уелс

Група украински атлети се завърнаха в университета Кардиф Метрополитън, като си поставиха за нова цел да представят страната си на Олимпиадата в Париж през 2024 г. Изместен от войната в родината си, украинският мъжки щафетен отбор на 4 по 100 метра получи тренировъчна база, както и настаняване, храна и спортна научна подкрепа от Кардиф Мет, докато се подготвяше за Европейското първенство през август.

Сега, заедно с индивидуални мъже и жени спринтьори от Украйна, те се завръщат в Уелс с дългосрочната цел да се състезават на следващите Олимпийски игри в Париж през 2024 г.

“Класирането за Олимпиадата е крайната цел за всеки спортист“, казва членът на щафетата Андрий Василиев.


“Целият отбор беше горд да представлява Украйна на Европейското първенство, но не бяхме доволни от нашия резултат (не успяхме да стигнем до финала), така че сега си поставихме нова цел да се класираме за Олимпиадата през 2024 г.

Сега е по-трудно да тренираме в Украйна, защото няма електричество, няма вода или топлина в нашите апартаменти и къщи, така че е трудно да тренираме там. За щастие получихме възможността да тренираме тук. Разбира се, че е трудно и се радваме, че има такава помощ от други страни, особено от Уелс. Сега сме си поставили целите, имаме план и вярвам в нашия отбор”, добави той.

Ощр от категория Спорт