Намери ни
To Top

Спас Байрев заби 32 точки! Берое обърна Левски в Стара Загора

Волейболистите на Берое 2016 (Стара Загора) записаха седма победа в efbet Супер Волей, след като обърнаха и се наложиха като домакини над Левски София с 3:1 (23:25, 25:15, 25:20, 25:17) в мач от 11-и кръг на първенството, изигран в зала „Иван Вазов“ в града на липите.

Старозагорци се изкачиха на петата позиция в таблицата с 22 точки (7 победи, 4 загуби), столичани са трети с 24 точки (8 победи, 3 загуби).

„Сините“ тръгнаха силно (6:1), след което бяха почти настигнати от съперника, който реализира серия. Това мобилизира левскарите, които излязоха от ситуацията и отново поведоха.


След средата (14:10) обаче беройци настигнаха за пореден път противника и го изправиха на нокти. Ситуацията се повтори и в края на гейма (22:21), но гостите успяха да удържат темпото и да затворят в своя полза.

Във втория гейм старозагорци диктуваха положението изцяло, въпреки че на моменти момчетата на Николай Желязков стопяваха част от разликата. Така Берое изравни резултата в мача.

„Зелено-белите“ дръпнаха и в третата част (4:1), след което столичани успяха да намалят разликата, а при 16:16 и да изравнят. Берое обаче отново набра инерция и продължи да доминира. Старозагорци надделяха над „сините“, благодарение на началния си удар.

Решителната четвърта част отново бе под диктовката на домакините, които добавиха нови три точки в актива си.

Най-резултатен бе Спас Байрев със страхотните 32 точки (6 аса, 1 блокада), като бе отличен и за МVP. С 13 точки приключи Руси Желев (2 аса, 1 блокада). За съперника Венислав Антов завърши с 20 точки (3  аса), със 17 точки се отчете Алехандро Торо (3 блокади).

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Волейбол