Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/12/screenshot411061.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Перес: Изостанах заради няколко лоши състезания – Sportove
Намери ни
To Top

Перес: Изостанах заради няколко лоши състезания

Вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес вярва, че е успял да завърши силно изминалия сезон във Формула 1, като преди това е изостанал от съотборника си Макс Верстапен заради „няколко лоши състезания”.

Вторият сезон на Перес в Ред Бул стартира силно, като той спечели квалификацията в Саудитска Арабия и взе победата в Монако, като след първите 7 състезания беше само на 15 точки от Верстапен.

Но представянето на мексиканеца се влоши преди лятната пауза и той призна, че развитието на RB18 се отразява негативно на усета му към колата.


След това обаче Перес спечели в Сингапур, после се качи на подиума в Япония, Мексико и Абу Даби в края на сезона, но това не беше достатъчно, за да се пребори с Шарл Леклер за второто място в крайното класиране за сезона.

„Сезонът започна трудно заради нас заради проблемите с надеждността – обясни Перес, връщайки се към повредите в горивните помпи в Бахрейн и Австралия. – Но след това бяхме бързи и постоянни. След това записах няколко лоши състезания, заради които изостанах от Макс, но въпреки това взехме хубави точки, подиуми, победи. Мисля, че успях да завърша силно сезона в последните 8 състезания, накрая се получи много оспорвана битка с Шарл и Ферари.”

На финала Перес остана на 3 точки от Леклер, като 2022 е най-успешният сезон в кариерата на Чеко, а той подписа нов 2-годишен договор с Ред Бул до края на 2024, като това стана точно преди победата си в Монако.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558