Намери ни
To Top

Янко Янков: Не ни стигнаха силите

Шумен се противопостави на лидера в НБЛ Рилски спортист само до почивката и загуби визитата си в Самоков със 71:103, а след двубоя старши треньорът на тима Яко Янков призна, че по-големият опит на съперника се е оказал решаващ. 

„Честитя победата първо на отбора на Рилски спортист. Наистина имаше доста голяма разлика в играта ни през първото и тази през второто полувреме. Втора среща се получава така, като същото стана и в мача с Балкан.


Определено, щом има повторение на нещата, трябва да направим по-задълбочен анализ върху ситуацията. Може би, не ни стигнаха и силите”, коментира Янков. 

“Определено Рилски спортист има по-дългата пейка и през второто полувреме не можахме да отговорим на тяхната агресия в двете фази на играта. На полувремето стояхме добре благодарение на това, че грешките бяха малко. Борбите бяха равни, но в края на срещата вече цифрите показват съвсем друго. Категорично превъзходство на Рилски под двата коша, но просто те са много опитен отбор, който се възползва от всяка грешка. Точно това им позволи да отворят и разликата в третата част и впоследствие за нас беше невъзможно да се върнем”, добави наставникът на шуменци. 

„Организацията ни през втората половина от двубоя не беше на ниво, а Рилски все пак са добър отбор и не беше проблем за тях да натрупат разлика. Не сме доволни от представянето си, но се борим и правим това, което можем. Надявам се в следващите двубои да се представим по-силно и да покажем по-добро лице”, добави баскетболистът на Шумен Николай Георгиев.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол