Намери ни
To Top

Людмил Хаджисотиров: Имаше подценяване, но бързо взехме мерки

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров беше критичен към отбора си след мача срещу Шумен от десетия кръг на НБЛ, спечелен със 103:71. Отборът от Самоков продължава да е лидер в класирането и все още няма нито една загуба. 

„Видимо, след тази победа над Плевен преди няколко дни, имаше подценяване. По никакъв начин обаче не омаловажавам усилията на играчите на Шумен, които изиграха много добро първо полувреме.


Вкараха и трудни стрелби с доста добра успеваемост. Нашата енергия и агресия пък беше под всякаква критика и съответно заради това получихме толкова много точки. На полувремето казах на момчетата каквото трябва и взеха мерки, и фактически това, което исках през първото полувреме, се получи през второто. Третата част ни вкараха 8 точки. В четвъртата част пък ни вкараха 13 с два коша в последната минута, които трябваше да спрем с един фаул, който имахме да даваме. Спечелихме борбата, изобщо през вторите 20 минути играхме така, както трябва, и се видя разликата. Поздравявам баскетболистите на Шумен, които играха силно, освободено и направиха добро първо полувреме. Сега при нас има два дни, в които да се подготвим за здрав мач срещу отбор, който победи Шумен в Шумен и то с разлика. Това означава, че нямаме време за отпускане и трябва да се подготвим по най-добрия начин”, коментира Хаджисотиров. 

“Относно дебюта на Йордан Минчев, мога да кажа, че той прогресира. Всеки ден състоянието му става все по-добро, започна вече да тренира почти наравно с отбора и смятам, че, ако всичко е наред, в най-скоро време ще може да направи своя дебют с екипа на Рилски спортист”, добави треньорът на Рилски спортист. 

„Не мисля, че подценихме мача. Просто влязохме малко по-меко и с не тази бързина, която трябва да показваме и затова мача се разви така през първото полувреме. На почивката коригирахме грешките си и мисля, че закономерно победихме с такава голяма разлика”, добави ветеранът Чавдар Костов, който вкара 30 точки за самоковци.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол