Намери ни
To Top

Спорът между Меси и Роналдо приключи

Бившият полузащитник на Порто и Рома – Дмитрий Аленичев, обяви края на дългогодишното съперничество между двете супер звезди на съвременния спорт – . Според руснака няма спор кой е по-класният състезател след последните събития на Мондиал 2022 в Катар.

„Сантос взе един от най-добрите футболисти в света, който обаче напоследък повече говори, отколкото прави. Кристиано беше далеч от оптималната си форма.


Освен това след последния съдийски сигнал отиде направо в съблекалнята. А партньорите му, макар и със сълзи на очи, благодариха на феновете. Роналдо седеше и плачеше в съблекалнята… В това отношение Меси е пълният антипод на Роналдо. Не мисля, че Лео щеше да е първият, който изтича в съблекалнята дори след най-обидния провал. Роналдо трябва да последва примера на Меси. Поведението на аржентинеца е модел. Към това трябва да се стремиш. Сега е очевидно, че Лео спечели този вечен спор. Абсолютна победа!”, Категоричен беше Аленичев.

Бившият наставник на Спартак (Москва) сподели мнението си и за бъдещето на двамата футболисти.

“Съмнявам се, че Роналдо изигра последния си мач в събота. Мисля, че ще играе още. Ще дойде нов треньор, ще седнат и ще говорят. Все пак Кристиано е емблематична фигура. Ще бъде полезно за имиджа и авторитета на Португалия, ако той продължи да излиза на терена с националната фланелката. Между другото, не съм сигурен, че това световно първенство е последното за Меси. След четири години ще навърши 39 години. Виждаме колко продуктивен е той в Катар: във всяка среща има или гол, или асистенция на негова сметка. Лео е професионалист, грижи се за режима и тялото си. Така че не бих се сбогувал с него след Мондиал 2022“, сподели оптимистично Аленичев.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол