Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/12/screenshot410937.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Нойер не трябва да се страхува от дело заради контузията – Sportove
Намери ни
To Top

Нойер не трябва да се страхува от дело заради контузията

Професионалните спортисти не трябва да се страхуват, че могат да бъдат съдени, ако получат контузии по време на занимания, които не са пряко свързани с тяхната професия. Това заяви германският адвокат Кристоф Шикхард пред ДПА.

Темата стана актуална в Германия, след като капитанът на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер счупи крака си, докато кара ски. Вратарят вече претърпя операция и няма да играе до края на сезона, което предизвика въпроси дали баварският клуб няма да потърси компенсация от дългогодишния си състезател.


„Не е никаква работа на работодателя да се занимава с това какво прави служителят му по време на ваканцията си“, коментира Шикхард.

Според адвоката в миналото е имало много играчи, в чиито договори са били записани клаузи за това какво могат и какво не могат да правят в свободното си време, но регулацията по тях е била практически невъзможна. Освен това лицензионното споразумение, което Германската футболна лига издава всяка година, не съдържа подобни разпоредби.

„Решаващият момент в подобен казус e дали служителят е нарушил някое свое задължение, с което да наруши записана клауза в договора. Такава може да му забранява да участва в опасни спортове. Ако спортистът е нарушил подобна клауза, той може да бъде предупреден или в краен случай отстранен“, посочва адвокат Ханс-Уве Рихтер, също цитиран от ДПА. За момента на широката публика не е известно дали в договора на Нойер е била записана подобна клауза.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558