Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/12/screenshot410905.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Може ли Бергер да оглави Ферари? – Sportove
Намери ни
To Top

Може ли Бергер да оглави Ферари?

Досега никой не беше споменавал името на Герхард Бергер като потенциален наследник на Матиа Биното във Ферари. Оставката на швейцареца беше приета и той ще работи до края на месеца в Маранело, на 1 януари трябва да застъпи новият шеф на Черните кончета.

От друга страна, Герхард Бергер приключи много важен етап в кариерата си – шефът на пистовия шампионат DTM успя да го продаде на Германския автомобилен клуб ADAC, което ще гарантира сигурно развитие на надпреварата, която вече използва правилата за GT3 и се отказа от скъпите прототипи на германските компании, които в последните години една след друга напуснаха шампионата.

Бергер успя да спаси DTM, осигури нова платформа за развитието му, привлече много нови участници, така че в това отношение се е справил повече от успешно. Да не забравяме, че той има богат опит като пилот във Формула 1, а към това по-късно добави и годините като съсобственик и шеф в Торо Росо, т.е времето, когато той беше съдружник на Диди Матешиц. На теория австриец разполага с всичко необходимо, за да ръководи отбор във Формула 1.

Досега възможността да оглави Ферари не е била коментирана от Бергер, който за последно пред медиите обясняваше за продажбата на DTM. От италианска страна също никой не е коментирал шансовете на Бергер, най-вече защото никой не е питал източниците си в Маранело дали Герхард не е сред потенциалните кандидати за един от най-важните и ветровити постове във Формула 1.

В хода на последните сезони Бергер на няколко пъти коментира остро различни казуси от развитието на шампионата и не си спести остри критики срещу Астън Мартин и Лорънс Строг, появява се на състезания, така че определено не е скъсал връзките си с Формула 1. Дали обаче ще се върне в шампионата е съвсем различен въпрос.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558