Намери ни
To Top

Съставите на Англия и Франция

Англия излиза срещу световния шампион Франция на стадион „Ал Байт“ в последния от четвъртфиналните сблъсъци на Световното първенство в Катар. Победителят от този сблъсък ще срещне на полуфиналите отборът на Мароко, който по-рано днес поднесе поредната изненада, отстранявайки Португалия.

Англия печели и двата мача срещу Франция на световни първенства до момента. Това се случва в сблъсъците през 1966-а и 1982-ра.


„Трите лъва“ обаче имат само една победа в последните осем срещи с „петлите“ във всички турнири.

Гарет Саутгейт е заложил на абсолютно същия състав, който започна и при победата с 3:0 над Сенеагал. Това означава, че Кайл Уокър ще трябва да се справя с голямата звезда на Франция Килиан Мбапе. Букайо Сака и Фил Фоудън пък ще подпомагат Хари Кейн по фланговете в офанзивната част на формацията на англичаните. Рахийм Стърлинг, който се завърна в Катар преди няколко дни, е на пейката за началото.

Дидие Дешан също не е предприел никакви промени от мача с Полша. Отново в атака за „петлите“ са Усман Дембеле, Оливие Жиру и Килиан Мбапе, който вече има пет гола. Антоан Гризман е зад тях, като част от халфовата линия. Дайо Упамекано е партньорът на Рафаел Варан в центъра на защитата.

Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Шоу, Райс, Белингам, Хендерсън, Сака, Кейн, Фоудън

Франция: Лорис, Кунде, Варан, Упамекано, Т. Ернандес, Чуамени, Гризман, Рабио, Дембеле, Жиру, Мбапе

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558