Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/12/screenshot410431.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ръсел: Ако победя Хамилтън, ставам шампион! – Sportove
Намери ни
To Top

Ръсел: Ако победя Хамилтън, ставам шампион!

След една година в Мерцедес Джордж Ръсел е на мнение, че е готов да спечели световната титла във Формула 1. Тази година Ръсел изпревари Люис Хамилтън в крайното класиране, но Мерцедес беше твърде далеч от темпото на лидерите Ред Бул и Ферари. Все пак, Ръсел донесе единствената победа на тима, а двамата с Хамилтън редовно присъстваха на подиумите. На финала на сезона разликата между двамата достигна 35 точки.


“Чувствам се напълно готов да спечеля световната титла – заяви Ръсел пред Sky Sports. – Мисля, че ако в началото на годината някой ми беше казал, че ще завърша сезона пред Люис Хамилтън, щях да съм много щастлив. Защото в повечето случаи това означава, че ставаш световен шампион.”

Но този сезон, в който Мерцедес трябваше да се бори с проблемите на W13, се оказа “изключително важен” за Джордж.

“Трябва да се подготвя изключително добре през зимата – допълни Ръсел. – Ще работя много сериозно с моя екип. Това важи за целия отбор, всеки един в Мерцедес ще работи като за последно, за да имаме за началото на следващия сезон автомобил, с който да можем да се борим догодина.”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558