Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/12/screenshot410411.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Баная: Приемам критики, греша, но се развивам! – Sportove
Намери ни
To Top

Баная: Приемам критики, греша, но се развивам!

Новият световен шампион в MotoGP Франческо Банкя записа четири нули в първите десет състезания от сезон 2022, като в три от тези случая той падна и в средата на сезона изоставаше на 91 точки от водача и вече бивш шампион Фабио Куартараро. След това обаче звездата на Дукати записа невероятна втора половина на сезона – 6 победи, само една нула – в Япония и във Валенсия си гарантира титлата.

В хода на сезона Банкя беше редовно критикуван за многото грешки, които допуска в хода на битката за световната титла, включително и заради катастрофата, която направи на остров Ибиса, след която стана ясно, че е шофирал след употреба на алкохол.

“Когато започнеш сезона под огромно напрежение да печелиш състезания, трябва да покажеш, че имаш шанс да спечелиш световната титла – обясни Баная. – В един момент започнах да губя този шанс заради много често падах и допуснах много грешки. В началото на сезона определено бях в трудна ситуация, тъй като мотоциклетът ни не беше достатъчно добър и ни отне много време да направим подобрения по него.”

След това Баная разказа по-подробно за някои от трудните моменти през сезона.

“В Портимао допуснах грешка в първата част на квалификацията, паднах и една не си счупих ключицата – припомни пилотът на Дукати. – Там състезанието беше трудно. На “Херес” направих страхотно състезание, което беше ключът да се върнем в челото. Но в Льо Ман отново паднах след моя глупава грешка, в Барселона нямах късмет, на “Заксенринг” бях зад Фабио, тъй като бях убеден, че във втората част на състезанието твърдата задна гума ще е правилното решение. След всички тези грешки е нормално да получиш много критики, приемам ги, както и заради това, което стана на Ибиса. Приемам всичко. Случват се грешки, но без тях няма да мога да се развивам.”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558