Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/12/screenshot409704.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лудогорец и Левски закриват годината с титаничен сблъсък за Купата на България – Sportove
Намери ни
To Top

Лудогорец и Левски закриват годината с титаничен сблъсък за Купата на България

Отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг в двубой от осминафиналите на Sesame Купа на България. Дербито започва в 13:30 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, като това е последната официална среща в професионалния футбол за 2022 година.

Залогът е голям и за двата състава. „Сините“ са актуални носители на Купата и ще направят всичко възможно, за да защитят отличието.


Още повече, че тимът на Станимир Стоилов има минимални шансове за титлата, тъй като зимува на цели 14 точки от временния лидер ЦСКА. 
Лудогорец пък изостава само на една от първото място, но не e вдигал Купата на България от 2014 година.

Очаква се Станимир Стоилов да заложи на почти същия състав, който изигра силен мач преди дни в Разград. Тогава извън 11-те остана бразилският краен бранител Цунами. Той бе съхранен, защото висеше с картони. Сега обаче се очаква да стартира. До последно под въпрос ще е Жереми Петрис. Ако французинът не е готов, то като титуляр ще излезе Абдулахи Шеху.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа също ще направи няколко ротации. Словенският специалист по всяка вероятност ще заложи в атака на Матиас Тисера, Бърнард Текпетей и Кирил Десподов. Първите двама се появиха след почивката в отложения мач от шестия кръг на efbet Лига. Не се очакват обаче други сериозни промени в стартовия състав. Възможно е само Игор Пластун също да отстъпи своето място на Сисиньо, който да стартира като краен бранител, а Антон Недялков да започне в центъра на отбраната. 

Лудогорец се намира в серия от 20 поредни шампионатни двубоя, в които не е допускал загуба от Левски. В тях разградчани постигнаха 15 успеха и 5 равенства. Ситуацията за Купата на България е малко по-различна, след като през миналия сезон Левски елиминира „орлите“ на полуфиналите след две победи – 3:2 в Разград и 1:0 в София.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ 

Вероятни състави:

Лудогорец (4-2-3-1): Падт, Фон Витри, Вердон, Недялков, Сисиньо, Нареси, Пьотровски, Текпетей, Каули, Десподов, Тисера

Левски (3-5-2): Андреев, Кордоба, Сундберг, Ван дер Каап, Шеху, Кръстев, Краев, Миланов, Цунами, Уелтон, Роналдо 

Стадион: „Хювефарма Арена“
Главен съдия: Георги Давидов
Начало: 13:30 часа

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558