Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot407612.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Стана ясно какъв бандит е карал буса с мигранти, който се вряза в полицаи – Sportove
Намери ни
To Top

Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви на брифинг, че полицейският бус, в който след гонка в София се вряза бус, превозващ мигранти, не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите. По думите му той е бил спрян на безопасно място. Милтенов обаче не скри, че полицаите не са имали лента за принудително спиране на превозно средство.


Извънредна ситуация на Околовръстното на София, гъмжи от полиция ВИДЕО

Гл. ком. Милтенов уточни, че бусът е превозвал 12 нелегални мигранти. В момента се очаква на място да пристигне преводач от сирийски език, за да бъдат разпитани. 

По информация на БНР водачът на буса, който се вряза в микробус на жандармерията по-рано днес, е криминално проявен и то с множество криминални регистрации. Мъжът е от София, на 43 години. Мъжът е хоспитализиран в Клиника по хирургия на МБАЛ „Света Анна“.

Според непотвърдена информация водачът е неправоспособен  – няма шофьорска книжка в момента. 

На мястото на инцидента продължават следствените действия. Разследването вече е поето от Националната следствена служба.

Първи подробности за кошмара с бежанци край Казичане, има ранен полицай и… ВИДЕО

Уточнява се от коя част на страната са били взети мигрантите и дали става въпрос за част от канал за трафик на нелегални бежанци.

От останалите настанени в „Света Анна“ единият мигрант е с фрактура на бедро и е хоспитализиран в Клиника по ортопедия! Вторият – със скалпова рана – е в Клиника по неврохирургия. Третият е с травма на шията в Клиника по неврохирургия. Най-тежко е състоянието на полицая, който е с тежка черепно-мозъчно травма и опасност за живота.

Инцидентът стана във вторник сутринта. Преследването на буса продължило около 50 километра. 

Ощр от категория
Notice: Undefined offset: 0 in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467

Notice: Trying to get property of non-object in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/single.php on line 467


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558