Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot406864.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алонсо със специална каска по повод последното състезание на Фетел – Sportove
Намери ни
To Top

Алонсо със специална каска по повод последното състезание на Фетел

Фернандо Алонсо ще участва със специална каска в Гран При на Абу Даби тази седмица, в чест на последния старт в кариерата на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. 

През 2010 и 2012 двамата имаха много интригуващи дуели за световната титла, като и в двата случая победата бе за германеца. През 2010 той триумфира с аванс от 4 точки, а през 2012 с 3.

На „Яс Марина“ този уикенд дизайнът на каската на Алонсо ще бъде вдъхновен от този, с който Фетел основно се състезава през последните години. От преминаването си във Ферари в началото на 2015 година насам германецът използва предимно бяла каска, върху която им изрисувано германското знаме. 

В Абу Даби Алонсо почти изцяло ще копира този дизайн, включително и германския флаг. Единствената по-сериозно разлика с каската на Фетел ще бъде, че от горната страна на тази на Алонсо ще има синьо петно, върху което ще седи логото на един от спонсорите на двукратния световен шампион. 

Любопитно е, че точно Алонсо ще замени Фетел в екипа на Астън Мартин през следващия сезон. Испанецът ще има своя първи шанс да подкара кола на британския тим още следващата седмица, по време на официалния тест на гуми, който ще се проведе в Абу Даби във вторник.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558