Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot406830.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Маркес: Мир и Ринс трябва да свикнат да падат много с Хонда – Sportove
Намери ни
To Top

Маркес: Мир и Ринс трябва да свикнат да падат много с Хонда

Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес заяви, че двамата новобранци в лагера на Хонда Жоан Мир и Алекс Ринс трябва да свикнат с голямото количество падания, които ги очаква на борда на RC213V. 

Мир и Ринс пристигат в Хонда от Сузуки, след оттеглянето на производителя от Хамамацу от кралския клас. В последната си година в Сузуки Мир регистрира 11 падания в 16 състезателни уикенда, а Ринс имаше 7 в 19 уикенда.


В същото време Маркес падна цели 18 пъти в 12 уикенда, а неговият вече бивш съотборник Пол Еспаргаро имаше 21 катастрофи в 19 уикенда. Другите двама титулярни пилоти, които караха мотори на Хонда през изминалата година Алекс Маркес и Такааки Накагами имаха по съответно 21 падания в 20 уикенда и 12 в 17.

Не тайна, че тези падания се дължат на характеристиките на мотора RC213V, който трябва да се кара на лимита на сцпелението, за да бъде бърз. Именно поради тази причина Маркес предупреди Мир и Ринс, който ще кара за сателитния ЛСР Хонда, че ще трябва да очакват много падания. 

14

MotoGP с първи предсезонен тест за 2023 година

„Не може да очаквате от тях да не са силни. Те са двама страхотни пилоти, единият печели състезания, а другият е световен шампион. Няма да е заради пилотите, но Хонда е различен мотор. За момента всеки, който го е карал е страдал.

„Хонда е мотор, чийто лимит се намира само с падания. В този случай увереността и късметът трябва да ти помогнат. Това е действително съобщение, не си измислям нищо. Само вижте статистиката“, заяви Маркес.

Най-много падания в рамките на сезон 2022 в MotoGP направи Дарин Биндър, който имаше 27 катастрофи в 20 уикенда с екипа на РНФ Ямаха. Други от новобранците през изминалата година Марко Бедзеки от ВР46 Дукати имаше 23 падания в 20 уикенд и зае втората позиция по този показател. На равно трето място са Пол Еспаргаро и Алекс Маркес, които догодина ще карат съответно за Тех3 ГАСГАС и Грезини Дукати.

С най-малко падания сезонът завърши Маверик Винялес от Априлия, който имаше едва две катастрофи в хода на всичките 20 състезателни уикенда. Световният шампион Франческо Баная регистрира 14 падания в 20 уикенда, като пет от тях бяха по време на състезанията в Катар, Франция, Каталуния, Германия и Япония, като само в Каталуния той нямаше вина за катастрофата, тъй като бе отнесен от Накагами още в първия завой.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558