Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot406812.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Звезда на Брентфорд залагал 232 пъти, грози го тежко наказание – Sportove
Намери ни
To Top

Звезда на Брентфорд залагал 232 пъти, грози го тежко наказание

Нападателят на Брентфорд Айвън Тони изправен пред възможна забрана до шест месеца, след като английската футболна асоциация му повдигна обвинение за нарушаване на правилата за залагания 232 пъти в рамките на четири години, пише „Дейли Мейл“. Твърденията се отнасят за периода между 25 февруари 2017 г. и 23 януари 2021 г.

Звездата на Брентфорд не бе повикан в състава на Англия за Световното първенство, след като Sportsmail разкри, че е разследван от ФА. Приема се, че докладът, предизвикан от проверката, е дълъг около 2800 страници. Тони се превърна в претендент за състава на Гарет Саутгейт след бляскавия старт на сезона с 10 гола в 14 мача в лигата.

По-рано този месец обаче стана ясно, че той е в центъра на седеммесечна проверка на английската футболна асоциация. Смята се, че Тони не е залагал срещу собствения си отбор – нарушение, което може да доведе до доживотна забрана. Ако обаче се установи, че е залагал за победа на собствения си отбор, сред възможните наказания е забрана за 6 месеца. Ако бъде установено, че Тони е нарушил правилата, ще бъдат взети предвид броят на залозите и сумата, която е заложил. Претенциите се отнасят за периода от февруари 2017 г. до януари 2021 г., когато Тони е играл за Скънторп, Уигън, Питърбъро и Брентфорд. Самият Айвън Тони обяви в социалните мрежи, че е наясно с разследването и ще сътрудничи на футболната асоциация.

Това далеч не е първата звезда от Премиер лийг, замесила се в скандали със залагания. През 2017 г. Джоуи Бартън получи забрана за 18 месеца, намалена на 13, след като призна, че е направил 1260 залога на мачове, включително поне пет, в които е играл. През 2020 г. Даниел Стъридж получи забрана за четири месеца и беше глобен за това, че е предоставил на брат си вътрешна информация за потенциалния му трансфер от Ливърпул в Севиля през 2018 г.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558