Намери ни
To Top

Крило от Бундеслигата блесна за Италия в Тирана

Италия спечели с 3:1 гостуването си на Албания в контрола, играна в Тирана. Два гола за “адзурите” вкара крилото на Фрайбург Винченцо Грифо. За тима на Роберто Манчини се разписа и Джовани Ди Лоренцо след пас на Грифо, а Ардиан Исмайли беше точен за домакините. Двата отбора уцелиха и по една греда.


 

Манчини заложи на систсемата 3-4-3, като в предни позиции започнаха Грифо, Николо Дзаниоло и Джакомо Распадори. Деебют направи 18-годишният защитник на Аталанта Джорджо Скалвини, който си партнираше с капитана Леонардо Бонучи и Алесандро Бастони. През второто полувреме в игра се появиха още дебютанти – Андреа Пинамонти, Николо Фаджоли, Самуеле Ричи и едва 16-годишният халф на Удинезе Симоне Пафунди.

Италианците пропуснаха няколко положения в началото и бяха наказани в 16-ата минута след комбинация между съотборниците в Емполи Недим Байрами и Ардиан Исмайли, който скочи най-високо в наказателното поле и вкара с глава. Това беше първи гол за Албания срещу “Скуадра адзура” в четвъртия мач помежду им.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол