Намери ни
To Top

Георги Стоянов боксира във вечерната сесия на Световното днес  

Георги Стоянов ще дебютира тази вечер на Световното първенство по бокс за младежи и девойки в Ла Нусия, Испания. Един от най-изявените ни таланти ще се изправи срещу корееца Сон-Хьон Парк в категория до 86 килограма на шампионата на планетата. Двубоят им ще се проведе на ринг А, а програмата започва от 20:00 часа. Срещата е 10-а в списъка и се очертава да започне около 22:15 часа.


Във вчерашния ден родните представители имаха малшанс и допуснаха поражения. Йоан Стефанов (48 кг) се падна още на старта с много силния филипинец Ронел Суйом и загуби с 0:5 гласа. Андреас Димитров (54) започна отлично срещата с Ян-Лин Лаи от Тайпе и спечели първия рунд, след което обаче допусна обрат за 1:4 съдийски гласа. По сходен начин се разви и срещата на Стелиан Страхилов (75). В много здрав сблъсък той бе по-добрият в откриващия рунд срещу испанеца Хуан Лароса. Противникът му взе втората част, а в третата двамата дадоха всичко от себе си, но Страхилов отстъпи с 2:3 гласа. В последната среща от деня пък Люба Атанасова (48) бе дисквалифицирана в края на третия рунд в мача с азерката Мехпара Мамадова, след като до момента резултатът при съдиите бе равен.

Освен Стоянов, за България в Ла Нусия трябва да боксира още и Жан-Божидар Сидеров (80 кг). Той ще се изправи в първия кръг срещу хърватина Антони Миркович, а мачът се очаква да се проведе утре.

Ощр от категория Бойни Спортове