Намери ни
To Top

Холанд: Искаше ми се да играя на Световното

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд призна, че му се е искало да играе на Световното първенство в Катар. За съжаление Норвегия не успя да намери място сред финалистите в Катар. Така голаджията ще гледа първенството по телевизията и ще използва времето за заслужена почивка.

„Искаше ми се да съм на Световното, разбира се.


Но реалността е такава и аз няма да бъда там. Сега ще имам възможност да релаксирам тялото и ума си, а след това ще подновя тренировки. Над какво ще работя? Нищо специално. Смятам, че първите ми няколко месеца в Сити да доста добри, така че няма нужда да правя някакви промени. Целта ми е да се подготвя за втората част от сезона и да съм готов за следващия мач след почивката“, заяви Холанд за „Дейли Мейл“.

22-годишният футболист вярва, че един ден и той ще има шанса да играе на някой голям форум за родината си.

„Надявам се с Норвегия да направим нашата мечта реалност и да се класираме на световно или европейско първенство един ден. Кои са фаворитите в Катар? Мисля, че това са Бразилия, Аржентина, Франция и може би Англия. Не мога да кажа само един, защото има толкова много добри отбори, така че смятам, че ще е един от тези четири“, сподели още норвежецът.

Накрая той сподели какво му помага да бележи толкова много голове и според него това е бързата му мисъл.

„Опитвам се да мисля и да реагирам по-бързо от опонентите си. Обикновено това са централните защитници или няма значение кой. Опитвам да мисля по-бързо от тях. Как тренирам това? Не правя нещо конкретно, а опитвам да остана съсредоточен и да знам какво да правя във всяка ситуация. Старая се да съм готов и да реагирам бързо, за да пратя топката във вратата“, каза още нападателят.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол