Намери ни
To Top

Селекционерът на Аржентина: Футболът е непредсказуем, така че няма да давам обещания

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони призна, че му е било много трудно да определи състава си от 26 играчи за Световното първенство в Катар. Той също така беше категоричен, че няма да дава никакви обещания преди началото на Мондиала, като определи футбола за непредсказуем.

“Избрах състава за Мондиала, мислейки за това кое е най-доброто за отбора. Логично е в селекция като Аржентина да останат аут някои добри играчи.


Имахме ясна идея. При вземането на решението не беше лесно, но трябваше да го направя и беше необходимо някой да не бъде викнат. Това е една много тъжна и трудна ситуация за всеки треньор. Лионел Меси както винаги ми се струва добре и с желание да се наслаждава на Световното първенство. Добре знае какво е да играе на Мондиал с тази фланелка. Той се наслаждава на своите съотборници. 

Няма да давам обещания на никого. Футболът е такъв – непредсказуем. Една толкова красива игра, която е непредвидима и толкова несправедлива, че не си струва да обещаваш каквото и да е. Късметът в един Мондиал е от фундаментално значение. Световното първенство се печели от умни и внимателни отбори, които знаят как да атакуват. Рядко печели отбор, който надделява и стои в противниковото поле. Виждали сме го и трябва да се адаптираме към това. Интелигентността е част от футбола”, коментира Скалони на пресконференцията си преди утрешната контрола с ОАЕ, подчертавайки, че няма да рискува в нея с играчи, чието състояние не е оптимално.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол