Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot406526.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ще смени ли Васьор Биното начело на Ферари? – Sportove
Намери ни
To Top

Ще смени ли Васьор Биното начело на Ферари?

Големите шефове на Ферари да сменят Матиа Биното с Фредерик Васьор от Заубер, като смяната трябва да стане факт до края на годината. Информацията е на вестник La Gazzetta dello Sport, а швейцарецът ще плати цената за провала на Скудерията през сезон 2022 в битката за световните титли срещу Ред Бул.

Ферари започна сезона като фаворит, но след поредица повреди, грешки на тима и на пилотите, тимът изостана зад Ред Бул и Макс Верстапен, а сега води битка с Мерцедес за второто място в класирането на конструкторите и в Бразилия се видя, че не е фаворит и в този двубой.

Според източниците на Gazzetta Васьор е получил одобрението на големите шефове на концерна Stellantis и ще може да влезе в Маранело още в първите дни на януари.

Тезата на италианците обаче е спорна, тъй като няма особена логика в това Васьор да напусне Хинвил, където ще е базата на заводския тим на Ауди във Формула 1, за да поеме Ферари, където вътрешните политически битки често са по-сериозни и тежки от тези на пистата, а шефовете на отбора понякога са само аватари на началниците си без реални права, но с тежки задължения както стана с Маурицио Аривабене и част от предшествениците му.

От Ауди вече заявиха, че много държат Васьор да остане, за да довърши трансформацията на Заубер в Ауди и след това да ръководи тима на германците.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558