Намери ни
To Top

10 национали се класираха за 1/4-финалите на ЕП по кикбокс

10 победи и само 4 загуби регистрираха националните ни състезатели в първия ден Европейското първенство по кикбокс зо мъже и жени, което се провежда в турския курорт Анталия. На старта на състезанието за своите осминафинални срещи излязоха 14 българи от които 10 продължават участието си на четвъртфиналите.   

В първия ден на шампионата кикбоксьорите ни постигнаха 10 победи и 4 загуби в различните направления на ринг и татами. Останалите ни представители започват своето участие днес.


 

След успех в своите категории на 1/4-финал в леките стилове на татами продължават Иван Кръстанов – лайт контакт, Калина Колева – лайт контакт и Петьо Футлев – киклайт контакт. 

Победи на старта в тежките стилове на ринг К1, Лоу кик и Фул контакт постигнаха Даниел Гецов, Александър Рибников, Али Юзеир, Теодор Христов, Георги Атанасов, Илия Ненов и Александра Димитрова. Те също продължават участието си на четвъртфиналите.   

Днес за първи път ще стартират своите срещи и всички останали български състезатели. 

На ринг Димитър Петров, Христо Калайджиев и Георги Денев започват участието си на по-късна фаза заради това, че са поставени като фаворити в категорията си след завоювани отличия на Световната купа в Унгария тази година. 

България води 27 състезатели на Европейското първенство в Турция, които се борят за призово класиране в конкуренцията на 864 кикбоксьори от 39 държави.

Ощр от категория Бойни Спортове