Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot406340.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Това ли е причината за издънката на Макс? – Sportove
Намери ни
To Top

Това ли е причината за издънката на Макс?

Първото и единствено засега предположение защо Верстапен отказа да изпълни заповедите от бокса и да върне позицията на Перес вчера, дойде от двама нидерландски журналисти. Звучи налудничаво, но засега други предположения няма. Освен тези, че Макс е самозабравил се егоист, който се смята за по-важен от тима, за който кара.

Става въпрос за Том Коронел (който има и богат състезателен опит) и Ерик ван Харен, като Том работи за ViaPlay, а Ерик – за De Telegraaf.


Според тях, причината за действията на Макс вчера са свързани с Гран При на Монако тази година, където Перес взе победата и малко по-късно беше потвърден новият му 2-годишен договор с Ред Бул.

В хода на квалификацията в Монте Карло Перес се завъртя в третата част на квалификацията и това принуди рейс директорът да спре сесията с червен флаг – така другите пилоти нямаха шанс да подобрят времената си. Перес стартира трети в Монако, а Верстапен – 4-и.

Според Коронел и Ван Харен, Перес е признал пред Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко, че се е завъртял умишлено, за да увеличи шансовете си да спечели в неделя. Верстапен е запомнил това и сега използва повода, за да си върне на Перес.

Също, както в Малайзия през 2013 година, когато Себастиан Фетел открадна победата на съотборника си в Ред Бул Марк Уебър като не спази заповедите от бокса и по-късно обяви, че така си е върнал на австралиеца за старта в Бразилия през 2012, където Марк затвори Фетел и улесни атаката на Фернандо Алонсо.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558