Намери ни
To Top

Порие – Чандлър очаквано стана “битка на вечерта” на UFC 281

Очаквано зверският дуел между двама от най-атрактивните ММА бойци Дъстин Порие и Майкъл Чандлър беше определен за “битка на вечерта” на UFC 281 от президента на организацията Дейна Уайт.

Двамата съответно ще получат бонуси от 50 000 долара. Порие успя да спечели драматично с душене в гръб в последния рунд.

За най-добро представяне за вечерта същия размер бонус получиха шампионите от галавечерта – Уейли Джанг и Алекс Перейра.


Джанг успя да си върне шампионския пояс в категория “сламка” след успех с “риър-некед-чоук” над Карла Еспарса, а Перейра нокаутира Израел Адесаня в петия рунд.

Дейна Уайт се похвали, че събитието в “Медисън Скуер Гардън” е второто най-доходоносно по отношение на пари от продадени билети в историята на легендарната зала в Ню Йорк. Номер 1 в това отношение също е галавечер на UFC – UFC 205 на 12 ноември 2016 година.

То беше първото проведено в Ню Йорк, който като щат дълго време отказваше да домакинства и да признае ММА за спорт. Именно поради тази причина дебютът на UFC там се превърна в незабравим, а Конър Макгрегър отново се погрижи да привлече милиони погледи върху бойната карта.

Той стана първият двоен шампион в историята на UFC след нокаут над Еди Алварес за титлата в лека категория, а иначе в други двубои Хабиб Нурмагомедов доминира над Майкъл Джонсън, докато Тайрън Уудли надделя над Стивън Томпсън.

Ощр от категория Бойни Спортове