Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot405920.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен: Блокирана гума ми коства полпозишъна – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен: Блокирана гума ми коства полпозишъна

Макс Верстапен не успя да се пребори за първото място на стартовата решетка в утрешния спринт преди Гран При на Сао Пауло, след като бе с 0.203 секунди по-бавен от изненадващия победител в квалификацията Кевин Магнусен и ще стартира втори.

След финала на сесията за място световният шампион разкри, че е допуснал неточност в спирането за осмия завой в своята единствена летяща обиколка в третата фаза на квалификацията. Според него това блокиране на предна дясна гума му е коствали шанса да се пребори с Магнусен за полпозишъна в много сложните условия на „Интерлагос“.


„Знаехме, че това ще ни е единствената обиколка, защото дъждът идваше. Аз обаче блокирах гума в осмия завой, което ми коства полпозишъна днес. Но като цяло позицията ни за утре е добра, в тези условия всичко може да се случи. Ние сме отпред, което е важното“, каза Верстапен веднага след края на квалификацията.

„Беше трудно днес. Трябваше да се кара на лимита, но не и да се прескача, за да не допуснеш голяма грешка и да пропаднеш в класирането. Ние запазихме спокойствие в първите две фази, след което третата беше лотария, но ние сме на първата редица“, добави световният шампион.

„Определено ще се опитам да се забавлявам утре, но според мен подходът винаги трябва да е един и същ (да не се рискува излишно в спринтовете). Нека да видим колко конкурентни ще сме утре в състезание, а и какво ще е времето. Аз си нямам представа какво ще стане. Точно това прави „Интерлагос“ толкова специална“, заяви нидерландецът, относно своята стратегия за утрешния спринт. 

Самият спринт, който ще определи и стартовата решетка за Гран При на Сао Пауло започва утре в 21:30 часа българско време и ще бъде с продължителност от 24 обиколки. В 17:30 пък ще се проведе и втората тренировка на пистата „Интерлагос“.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558