Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot405471.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Барса показа характер и изтръгна победата с човек по-малко срещу Осасуна – Sportove
Намери ни
To Top

Барса показа характер и изтръгна победата с човек по-малко срещу Осасуна

Барселона показа характер и постигна изстрадана, но много сладка победа с 2:1 в гостуването си на Осасуна от 14-ия кръг на Ла Лига. Каталунците получиха ранен гол, дело на Давид Гарсия още в 6-ата минута, а след това останаха и в намален състав, губейки звездата си Роберт Левандовски в 31-вата минута, когато той получи червен картон. Въпреки това играчите на Шави Ернандес не се предадоха и успяха да направят пълен обрат с голове на Педри в 48-ата и Рафиня в 85-ата минута и си тръгнаха с трите точки.

Осасуна заложи в този мач на Чими Авила и Рубен Гарсия в предни позиции, които имаха подкрепа по крилата от Мой Гомес и Аймар Орос.


В средата на терена пък си партнираха Лукас Торо и Йон Монкайола.

Чави Ернандес пък бе избрал да започне с Роберт Левандовски, Феран Торес и Усман Дембеле в предни позиции. Серхио Бускетс, Френки де Йонг и Педри пък движаеха играта в средата на терена.

Домакините създадоха първата голова възможност в мача и тя не беникак лоша. В 5-ата минута една рикоширала топка се озова в Монкайола, който отправи страхотен шут, преминал покрай вратата.

При последвалия корнер резултатът бе открит. Давид Гарсия с глава насочи топката във вратата. Гостите претендираха за нарушение срещу Андреас Кристенсен, но дори и след разглеждане с ВАР съдията не промени решението си и посочи центъра – 1:0.

В 16-ата минута Осасуна имаше нов добър шанс, който се откри след грешка на Бускетс, но Авила стреля покрай вратата.

Първата по-интересна ситуация за гостите бе създадена в 23-ата минута, когато Балде шутира опасно от дистанция, но покрай вратата.

Две минути по-късно и Левандовски тества вратаря на съперника с удар от точката на дузпата, но стражът Айтор Фернандес спаси.

В 31-вата минута обаче гостите останаха в намален състав. Левандовски скочи твърде остро при едно единоборство за висока топка и удари с ръка в главата Давид Гарсия, за което получи втори жълт и червен картон.

В 40-ата минута Лукас Торо опита доста амбициозен изстрел от около 30 метра, преминал над вратата.

Минута по-късно и гостите имаха голова възможност след корнер, но изстрелът с глава на Феран Торес не се получи и не намери очертанията на вратата.

В 45-ата минута Барса можеше да възстанови равенството. Жорди Алба прати чудесно центриране във вратарското поле, където Феран Торес засече във вратата, но нападателят бе в засада и голът не бе зачетен.

Още в началото на втората част Барселона възстанови равенството. Феран Торес получи подаване в наказателното поле и успя да притесни двама бранители, които не съумяха добре да изчистят топката, тя попадна в Педри, който веднага стреля във вратата за 1:1.

След известно затишие в 69-ата минута Чими Авила опита да изненада Тер Стеген със страхотен шут от около 25 метра на левия тъч, но вратарят на гостите направи блестящо спасяване.

В 74-тата минута Усман Дембеле направи хубав пробив на скорост, но завършващият му удар не се получи и премина над вратата.

Последва нов шанс за домакините в 77-ата минута, когато Кике Гарсия бе намерен на чудесна позиция пред вратата, но не успя да отправи добър удар с глава.

Две минути по-късно отново Кике Гарсия получи пас по земя в близост до вратата, успя да засече топката, но не и да я насочи в очертанията.

За сметка на това в 85-ата минута Барса направи пълен обрат. Рафиня получи прехвърлящ пас зад защитата и елегантно с глава прехвърли вратаря за 1:2.

В 90-ата минута Осасуна пропулия страхотен шанс за изравняване, когато шут от воле на Будимир полетя опасно към вратата, но след рикошет мина встрани от целта.

В добавеното време пък Ансу Фати можеше да реши всичко за гостите, но и негов хубав удар премина над вратата.

Това бе последен мач за Барселона преди паузата заради световното първенство. След този успех каталунците събраха актив от 37 точки и поне временно се откъснаха с 5 точки пред преследвача си Реал Мадрид, който обаче тепърва има да играе мача си от кръга. Осасуна пък има за какво да съжалява и остава на 6-ата позиция с 23 точки в актива си.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558