Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot404990.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Сочи отново подложи крак на Спартак (М), Ахмат нанесе първа загуба на Зенит – Sportove
Намери ни
To Top

Сочи отново подложи крак на Спартак (М), Ахмат нанесе първа загуба на Зенит

Спартак (Москва) записа десети пореден мач без загуба във всички турнири, но не успя да спечели гостуването си на Сочи от 16-ия кръг на РПЛ – 1:1. Звездата на „червено-белите“ Куинси Промес откри резултата в 7-ата минута, а малко преди почивката Кирил Заика изравни и донесе точката на южняците.

Промес беше точен след центриране от десния фланг на Даниил Денисов и удар с глава, който Николай Заболотний не можа да отрази. Нидерландецът вече има 11 гола и оглавява листата на стрелците.


В самия край на полувремето бившият футболист на Левски Жоазиньо насочи топката към наказателното поле на Спартак, получи се рикошет от Хлусевич и Заика се възползва.

Спартак за първи път не загуби в общо 4 гостувания на Сочи. В предишните три столичният гранд дори нямаше отбелязан гол. В класирането отборът на Гийермо Асбаскал е втори с 33 точки, но успя да намали малко от преднината на Зенит, който допусна първо поражение през сезона. Питерци сензационно отстъпиха у дома на Ахмат с 1:2, след като още в 8-ата минута изоставаха с 0:2.

Двубоят в Санкт Петербург започна с гол за Ахмат още преди да е изтекла първата минута. След бърза контра и удар на Камилов топката рикошира в крака на Вячеслав Караваев и се отби от гредата. Евгений Харин беше на точното място и я насочи в мрежата за 0:1. В 8-ата минута Зенит инкасира още едно попадение. Този път се разписа Мохамед Конате, който наказа грешка на Дмитрий Чистяков. До почивката домакините можеха  да върнат едно попадение, но Гиорги Шелия отрази удар на Клаудиньо.

През второто полувреме питерци изцяло доминираха и в 65-ата минута най-после стигнаха до гол. Негов автор навръх рождения си ден стана появилият се от пейката Андрей Мостовой. Той овладя топката след взаимодействие с Далер Кузяев и я прати в мрежата. До края Зенит направи всичко възможно поне да изравни, но Шелия беше непробиваем. 

Изненада се получи и в мача между ЦСКА (Москва) и Пари (Нижний Новгород). Гостите победиха с 1:0 с гол на Виктор Александров в 67-ата минута. Халфът на гостите се разписа след пас на Ярослав Михайлов с единствения удар на тима от Нижний Новгород в целия мач. В края попадение на Момо Ясане беше отменено заради засада. Поражението попречи на ЦСКА да се доближи до Спартак. „Армейците“ са трети в класирането, но на цели 10 точки зад Зенит.

Новакът Факел демонстрира характер срещу Краснодар и се пребори за ценна точка. Двубоят завърши 3:3, макар че домакините губеха с два гола двайсетина минути преди края. Тимът от Воронеж взе ранен аванс с попадение на Роман Акбашев, но още до почивката Джон Кордоба и Михайло Баняц от дузпа обърнаха нещата в полза на „биковете“. Алексей Ионов вкара трети гол за Краснодар в 62-ата минута, преди грузинецът Ираклий Квеквескири да спаси Факел с точни изстрели в 72-ата и 84-ата минути.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558