Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/11/screenshot404932.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Весела Лечева поздрави стотици млади плувци, които участваха в турнира “Замората“ – Sportove
Намери ни
To Top

Весела Лечева поздрави стотици млади плувци, които участваха в турнира “Замората“

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави плувците, треньорите и организаторите на плувния турнир „Замората“, който се провежда на басейн „Спартак“ в София. Състезанието е в памет на Стефан Попов-Замората и събира таланти от пет възрастови групи. Организатор е плувен клуб „Левски“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Столична община и Българската федерация по плувни спортове, а в него участваха над 500 млади състезатели.

„Радващо е, че толкова много деца участват в най-стария турнир по плуване Стефан Попов – Замората.


Сигурна съм, че знаете, че той е една от плувните легенди на България, оставил трайни следи в този спорт. Радвам се, че в лицето на Петър Стойчев виждам човек, който поддържа традициите и дава възможност на толкова много деца да упражняват любимия си спорт. Искам да поздравя и президента на федерацията Георги Аврамчев, който е отдаден на този спорт. Пожелавам на всички вас успех. Искам да поздравя и вашите родители, които са избрали този спорт за вашите деца – подкрепяйте ги. Това е инвестиция не само в здравето, но и в успешното развитие на вашите деца, защото спортът дава много възможности“, каза министър Лечева, която даде началото на плувното състезание.

Още в началото на състезанието девойките младша възраст на „Левски“ поставиха нов национален рекорд в щафетата на 4 по 100 метра свободен стил. Те бяха поздравени от министър Лечева, която им пожела да продължават с върховите постижения.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558