Намери ни
To Top

Жалгирис с исторически обрат в Евролигата

Литовският гранд Жалгирис сътвори най-великия обрат в своята история в Евролигата, след като постигна успех с 88:81 над АЛБА Берлин в двубой от шестия кръг на надпреварата.

Така въя временното класиране двата отбора вече разполагат с еднакъв баланс – 3-3, като Жалгирис е на 12-о място, докато германците са осми.

Възпитаниците на Казис Максвитис страдаха от много тежко начало на срещата и още във втората четвърт изоставането им достигна цели 20 точки, като до почивката тимът се посъбуди и скъси дистанцията до 12. 

„Албатросите“ продължаваха да поддържат убедителен аванс в третия период, но баскетболистите на Жалгирис се вдигнаха на щурм в последната част и успяха да финализират обрата след 20-точковия пасив – 88:81.


Едгарас Улановас завърши с 21 точки за победата на литовския тим. Кийнън Еванс вкара 15 точки, а Игнас Браздейкис и Роландс Смитс се разписаха с по 14 точки.

Джалийн Смит записа 14 точки и 6 борби за АЛБА. Тамир Блат допринесе с 12 точки и 8 асистенции, а Габриеле Просида и Лукас Олинде реализираха съответно по 11 и 10 точки.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558