Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot404036.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Такъв финала на състезание сме виждали само във видео игрите – Sportove
Намери ни
To Top

Такъв финала на състезание сме виждали само във видео игрите

Пилотът от НАСКАР Рос Частейн приложи маневра, която е извадена директно от видео игрите, за да си гарантира място във финалната четворка на шампионата.

Преди последния завой на снощното състезание в Мартинсвил Частейн се движеше в дъното на топ 10 и се нуждаеше от чудо, за да победи движещият се пети Дени Хемлин в спора за последното място във финалното състезание тази седмица. Вместо да се надява на нещо такова Частейн взе съдбата си в свои ръце и влезе в острия обратен завой на пълна газ.

В същото време той пусна волана на своята кола и буквално кара по мантинелата, което му позволи да спечели цели 5 позиции само в тези 200 метра. Така той се класира достатъчно напред, за да победи с 1 точка Хемлин в спора за последното място във финалната четворка.

Интересното е, че времето на Частейн в последната му обиколка бе с близо 0.9 секунди по-добро от това, с което действащият шампион Кайл Ларсън спечели съботната квалификация на „кламера“.

След финала Частей заяви, че е прилагал този ход и когато е играл NASCAR 2005 със своя брат Чад когато те са били по-малки и не е вярвал, че той ще сработи и в реалния свят.

„Играх много на NASCAR 2005 с моя брат докато растяхме. Там може да ти се размине. Не съм вярвал, че ще сработи наистина. Правих това когато бях на 8 години. Просто като излязох от втория завой избрах пета предавка и се отдадох на пътуването. Буквално пуснах волана и се надявах да не се ударя във вратата на завой 4, но бях готов да рискувам“, обясни Частейн.

Във Финикс тази неделя Частейн ще спори с победителя от Мартинсвил Кростофър Бел, Джоу Логано и Чейс Елиът за титлата в НАСКАР за 2022 година. Този от тях, който финишира на най-предна позиция в състезанието, в което ще участват всички пилоти ще се окичи с титлата.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558