Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot403954.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен след 14-та победа за 2022 година: Справихме се с трудната задача във втория стинт – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен след 14-та победа за 2022 година: Справихме се с трудната задача във втория стинт

Макс Верстапен стигна до своя историческа 14-та победа от началото на сезона във Формула 1, след като триуфмира в надпреварата за Гран При на Мексико Сити. Така той излезе еднолично начело в класацията за най-много победи в рамките на една кампания, изпреварвайки Михаел Шумахер и Себастиан Фетел, които триумфираха по 13 пъти съответно през 2004 и 2013 година.

След финала на състезанието за „Ерманос Родригес“ Верстапен заяви, че добрият старт е бил един от основните фактори, които са му позволили да спечели за 4-ти път в Мексико. Той му позволи да контролира изцяло своето темпо и да запази достатъчно добре гумите си, за да покрие дистанцията от 71 обиколки с едно спиране в бокса и използване не гумите софт и медиум.


„Да, стартът помогна много за останалата част от състезанието след първия завой. Освен това ние бяхме и с различна стратегия спрямо колите около нас. Това е невероятен резултат, скоростта и поведението на колата бяха страхотни. Трябваше да се погрижим за гумите, защото имахме много дълъг стинт (46 обиколки) с медиум, но се справихме“, каза Верстапен непосредствено след финала на състезанието.

Той също така заяви и че възнамерява да увеличи още своя актив от победи за 2022 година. До края на сезона остават два кръга, в Бразилия и Абу Даби.

„Невероятна година. Определено се наслаждавам и ще се опитам да спечеля още“, заяви двукратният световен шампион.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558