Намери ни
To Top

Бетис наказа Реал Сосиедад с късни голове

Бетис постигна победа с 2:0 в гостуването си на Реал Сосиедад от 12-тия кръг на Ла Лига. Възпитаниците на Мануел Пелегрини отново показаха страхотната си ефективност и стигнаха до успеха с късни голове на Хуан Крус в 86-ата и Борха Иглесиас в 93-тата минута.

Реал Сосиедад има за какво да съжалява. Баските доминираха в мача, но така и не успяха да материализират превъзхордстово си и накрая бяха наказани.


В 13-ата минута свиреп шут на Карлос Фернандес се отби от гредата. След това Микел Мерино пропусна добра възможност в 55-ата минута след центриране от корнер. Роберт Наваро също имаше отличен шанс в 62-рата минута, но ударът му бе спасен от Руи Силва, а в 67-ата минута стражът на гостите отказа и Карлос Фернандес, който също стреля опасно.

И вместо домакините да открият резултата, в 86-ата минута се случи точно обратното. Алекс Морено проби по левия фланг и подаде около точката на дузпата за Хуан Крус, който от движение по земя прати кълбото в мрежата за 0:1.

Реал опита късен натиск и в 91-вата минута Йон Аргойтия отправи опасен изстрел с глава, но отново вратарят Руи Силва бе непробиваем с поредното си блестящо спасяване.

Две минути по-късно гостите организираха контраатака, Алекс Морено и прати топката в близост до вратата, където Борха Иглесиас успя да я засече отблизо в мрежата за крайното 0:2.

Така Бетис си тръгна с победата от този мач и с актив от 23 точки изпревари днешния си съперник и се изкачи до 4-тото място в класирането. Реал Сосиедад пък вече е 5-ти с 22 точки.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, на живо, само в ефира на MAX Sport 4.

Ощр от категория Световен футбол