Намери ни
To Top

Клоп: Изтощени сме, но усещането е прекрасно

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе изключително щастлив от класирането на отбора му за 1/8-финалите в Шампионската лига. Мърсисайдци победиха Аякс с 3:0 насред Амстердам и така подпечатаха визите си за следващата фаза. Наставникът призна, че тимът му е изтощен след всички тежки битки напоследък, но пък и е доволен от добре свършената работа.

„Началният половин час бе доста труден.


Аякс доста ни пресираше. Трябваше да се защитаваме с много страст в тези моменти, но това е нормално, все пак става въпрос за гостуване в Шампионската лига. Понякога трябва да минеш през подобна фаза. Второто полувреме започнахме далеч по-добре, вкрахме два чудесни гола и поехме контрола над мача. Играхме в схема „диамант“, която е нова за момчетата, но не исках да слагам Дарвин на фланга, затова трябваше да променим нещо. Трябваше да се нагодим и го направихме. Класирахме се за елиминациите. Това е голям успех, който не можем да приемаме за даденост. Изтощени сме, но усещането е прекрасно“, заяви Клоп.

Германецът похвали представянето на Дарвин Нунес: „Той имаше много добър мач днес Действаше с голямо сърце и в двете фази на играта. Много съм доволен от него“.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол