Намери ни
To Top

Гамаков и компания забравиха какво е победа

Милен Гамаков влезе като резерва за Тараз в двубоя срещу Каспий от 24-я кръг на казахстанското първенство. Българинът се появи в 68-ата минута, а срещата завърши 1:1. Това беше 12-и пореден двубой във всички турнири без победа за Тараз, а само във Висшата лига серията без успех стигна до 13 мача. За последно отборът на Гамаков взе три точки в домакинството си на Акжайк на 15 май.


Днес Тараз се озова в ролята на догонващ в 38-ата минута, когато точен за Каспий беше Алишер Сулей. Секунди след влизането на Гамаков в игра Виктор Димитренко от гостите получи директен червен картон. изравняването дойде в 85-ата минута с попадение на Абилайхан Жумабек, но за пълен обрат не остана време.

Водачът Актобе записа трудна победа с 3:2 над намиращия се в зоната на изпадащите Туран. Домакините поведоха с 2:0, но останаха с човек по-малко в края на първата част. Туран изравни, а гол на Алибек Касим от дузпа в 66-ата минута позволи на Актобе да излезе с точка пред другия претендент за титлата Астана.

В друг мач днес Аксу и Ордабаси направиха 2:2. Един от головете за домакините беше дело на бившия нападател на ЦСКА Тони Силва. Начело в листата на стрелците пък е игралият у нас за Берое, Хасково, Черно море и Верея Педро Еуженио. Португалецът е звездата на АСтана и има 16 попадения през сезона. 

Ощр от категория Световен футбол