Намери ни
To Top

Левски продължава да търси халфове

В „Левски“ мъките с намирането на нов флангови футболист нямат край. Нито един от играчите, с които „сините“ водеха преговори, не е дал окончателен отговор дали ще пристигне на Герена. Спряганите в последните дни имена бяха Кас Петерс и Мичел Шет. Петерс засега е отсвирил не само „Левски“, но и останалите клубове извън Холандия, които го искаха в редиците си.


Той предпочита да продължи кариерата си в родината си, пишат медиите в Ниската земя.

Освен от Герена Петерс е получил предложения още от английските „Бирмингам“ и „Уигън“, както и от немския „Фрайбург“. В Холандия пък той е сериозно ухажван от „Рода“, „Де Граафшап“ и „Го Ахед Ийгълс“. 23-го-дишният футболист е изразил желанието си да се докаже в Холандия, преди да се отдаде на предизвикателство в някое друго европейско първенство. Показателно за това е и че Петерс е изкарал пробен период в „Уигън“, откъдето са му предложили дългосрочен договор, но той го е отказал.

По информация на „7 дни спорт“ Кас Петерс е заявил на шефовете на „Левски“, че иска още време, за да реши точно какво да прави. „Сините“ са проявили разбиране за пореден път и не са оказали допълнителен натиск върху футболиста да им даде отговора си възможно най-скоро.

От Герена обаче не стоят със скръстени ръце. Още от началото на седмицата „сините“ са започнали преговори с нова порция чуждестранни футболисти. Разговорите все още са в ранна фаза предвид скорошния им старт, но според запознати има вероятност в най-кратки срокове в офисите на „Левски“ да пристигне футболист за финални преговори.

„Сините“ отново няма да избързват с окончателния избор за това, на кого от наблюдаваните играчи да бъде предложен договор. Старши треньорът Стойчо Стоев и спортният директор Георги Иванов имат доста дълъг списък с набелязани имена, който обаче прогресивно намалява през последния месец след отказите на половин дузина футболисти да преминат в „Левски“.

Припомняме, че цел номер едно за лятото – Джефри Сарпонг, дори предпочете оферта от Нова Зеландия пред тази от Герена. Мичел Шет, който пък заяви, че е готов да облече синята фланелка, не получи предложение за договор, тъй като от клуба прецениха, че той не отговаря на профила на търсеният от тях играч. До този момент няма развитие и по казуса с Либан Абди. Сомалиецът продължава да има проблеми с прекратяването на договора си с „Ризеспор“.

Ощр от категория Трансфери