Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot402471.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Тампа Бей спечели първото дерби с Флорида за сезона – Sportove
Намери ни
To Top

Тампа Бей спечели първото дерби с Флорида за сезона

Отборът на Тампе Бей Лайтнинг се наложи с 3:2 след продължение при визитата си на Флорида Пантърс в първото дерби на слънчевия щат за сезона в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Капитанът на „светкавиците“ Стивън Стамкос откри резултат 3:04 след средата на първата част с гол при игра с човек повече. Само 2:44 по-късно обаче Матю Качък изравни, а двата отбора се оттеглиха за първата почивка при равен резултат. Рудолф Балкърс даде аванс на домакините с гол 4:23 преди края на втория период, преди Брейдън Пойнт да изравни 31 секунди преди средата на последната третина.


Пойнт отбеляза и победното попадение за гостите, след като се разписа 2:08 след началото на 5-минутното продължение, при игра с човек повече. Така той донесе два втора победа за Лайтнинг от началото на сезона.

След първите си пет двубоя за годината „светкавиците“ заемат последното място в Атлантическата дивизия с актив от 4 точки (2-3-0). За Флорида пък това бе второ поражени в пет мача от началото на кампанията, първо извън рамките на редовното време.

Така действащите носители на Президентския трофей се изкачиха до второто място в Атлантическата дивизия с актив от 7 точки. Лидер в дивизията от тимът на Бостън Брюинс, който има 8 точки от пет мача.

В следващия си двубой Тампа Бей ще приеме Ню Йорк Айлендър, като срещата ще се играе в 2:00 часа българско време утре сутринта. За Флорида също предстои домакинство на Айлендърс, като то ще бъде в понеделник в 0:00 часа българско време.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558