Намери ни
To Top

Клубовете от Серия „А“ обсъдиха планове за създаване на медиен отдел

Клубовете от Серия „А“ обсъдиха план за създаване на медиен отдел – ход, който може да доведе до повече външни инвеститори в ключовия бизнес на футболната лига. 

Серия „А“, която разчита на телевизионните права за повече от половината от приходите си, изостава от английската Висша лига и другите големи първенства в Европа по отношение на печалбата. 

Клубовете от Серия „А“ обсъдиха планове за създаване на медиен отдел на закрита среща в петък, каза президентът на лигата Лоренцо Казини. 

„До края на ноември ще решим дали да продължим проекта за медийно звено или да направим нещо различно“, добави той.


 

Испанската Ла Лига и френската Лига 1 сключиха сделки за продажба на част от медийния си бизнес с частни инвестиционни фондове, за да поддържат инвестициите, след като пандемията от коронавирус засегна силно финансите на клубовете. Германската Бундеслига също обмисля да последва този пример. 

Базираната в Ню Йорк „Searchlight Capital“, както и група от фондове, ръководени от „Carlyle“, изразиха предварителен интерес към закупуването на правата за излъчване на мачовете от италианското футболно първенство. 

Съгласно съществуващите договори, Серия „А“ печели около 1.2 милиарда евро на сезон от продажбата на телевизионни права.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, на живо, в ефира на MAX Sport 3.

Ощр от категория Световен футбол