Намери ни
To Top

От УЕФА започват разследване срещу ПСВ след сблъсъка с Арсенал

Европейската футболна асоциация (УЕФА) започна нови дисциплинарни процедури срещу отбора на ПСВ Айндховен след поражението с 0:1 от Арсенал в турнира Лига Европа.

 Срещата се игра снощи, тъй като оригинално посочената дата съвпадна с погребението на кралица Елизабет Втора. Гранит Джака вкара единствения гол в мача, за да подпечата мястото на артилеристите в елиминационните фази на състезанието и само една точка е нужна в последните два мача, за да подпечата първото място в групата. 

Сега ПСВ Айндховен е изправен пред санкции по четири обвинения – за хвърляне на предмети, палене на фойерверки, нанасяне на щети и безредици сред публиката.


Безредици възникнаха след последния съдийски сигнал в Лондон, като се предполага, че феновете са изтръгнали седалки и са хвърляли факли в сектора с привърженици на Арсенал. Тези инциденти са станали причина и за разполагането на полицейски части за борба с тежки ситуации. 

От УЕФА потвърдиха, че са започнали разследване по проблемите и че ще излязат със становище своевременно. ПСВ Айндховен е 2-о място в група А, на 5 точки от артилеристите, като двата отбора са изправени пред втората среща по между си идната седмица.

Ощр от категория Световен футбол